LOADING

Type to search

Bærekraftig, håndlaget og nordisk

bogstadpuls Mat og Drikke

Bærekraftig, håndlaget og nordisk

Etter ti år i Helsinki var tiden inne for å ta konseptet Sushibar + Wine fra den finske hovedstaden til utlandet, og valget falt på Oslo. Nå har restauranten åpnet på Valkyrie Plass, og vi kan endelig få smake på bærekraftig, håndlaget og nordisk sushi.

Saara Rinne og Markus Savolainen flyttet fra Finland til Norge i midten av februar i år for å bli en del av åpningsteamet her i Oslo. Saara fikk høre om Oslo-prosjektet da hun jobbet på en av restaurantene i Helsinki, og hadde lyst til å bli en del av åpningsteamet som skulle til Norge. Saara fortalte Markus om den store nyheten, og sammen bestemte de seg for å ta sjansen og flytte hit. I dag er Markus er sjef for kjøkkendriften av begge kjøkkenene, og Sara har ansvaret for den all den daglige driften i Norge.

Saara og Markus ankom en uke før de andre i åpningsteamet for å fikse de siste detaljene for restauranten i Posthallen. Planen var å åpne restauranten på Valkyrie Plass kort tid etter, men slik ble det ikke. Kun åtte dager etter den store åpningen i Posthallen, ble verden snudd på hodet av pandemien, og renoveringen av restauranten ble stoppet.

– Vi bestemte oss for å sette åpningen av Valkyrien på vent på grunn av viruset. Vi fikk plutselig mye å sette oss inn i, og måtte finne en helt ny måte å jobbe på, forteller Saara. I sommer startet renoveringen opp igjen, og i august kunne de endelig åpne Sushibar + Wine på Valkyrie Plass.

Bærekraftig og håndlaget mat

Menyen består av et bredt utvalg sushi, og det er også mange alternativer for veganere og vegetarianere! Til maten kan man nyte økologisk vin fra små, selvstendige vinprodusenter, eller drinker med og uten alkohol. Alle rettene på menyen er håndlaget av ferske, sertifiserte og bærekraftige ingredienser. Restauranten mottar de rå ingrediensene daglig, og hver rett håndlages fra bunnen til hver bestilling for å unngå matavfall.

– Miljø, bærekraftig utvikling og å være miljøvennlig er veldig viktig for oss. Vi forsøker alltid å finne nye måter vi kan være mer miljøvennlige på, forteller Markus. Sushibar + Wine er den første sushirestauranten i Finland og Norge som har fått de høyt respekterte ASC/MSC Chain of Custody – bærekraftsertifikatene. Hovedingrediensene er valgt i henhold til WWFs fiskeguide for fisk og sjømat som er merket grønt for å signalisere bærekraft.

Restauranten er åpen hver dag, og tilbyr både lunsj- og à la carte-meny. Hit kan du komme alene eller i gruppe, enten du ønsker en rask lunsj eller en lengre middag. I desember tilbyr de også en egen set-meny for julebord, hvor man kan velge mellom to forskjellige sett. Det ene alternativet består av sashimi, nigiri, maki og dessert. Det andre alternativet er vegetarisk og består av tofu sashimi wakame & pocket, nigiri, maki og dessert.

– Sushi er ikke det mest tradisjonelle for et julebord, men vi ønsket å lage en julebordmeny for de som ønsker å teste ut noe annet enn tradisjonell julemat, sier Saara.

«Spise her eller ta med?»

Sushibar + Wine tilbyr også takeaway og samarbeider med Foodora og Wolt. Nå har de også lansert sin egen app! Her får du oversikt over de forskjellige menyene og mulighet til å bestille det du har lyst på og ta med hjem. Du kan bestille sushi til samme dag, men også flere dager i forveien. I desember vil det også være mulig å bestille julebordmenyen i appen, slik at du kan ta med julebordet hjem hvis du ønsker det. For hver bestilling tjener du opp cashpoints som kan brukes ved neste bestilling. Appen finner du på nettsiden til Sushibar + Wine.

 

  1. Country manager Saara Rinne og kjøkkensjef Markus Savolainen med hunden Alvar.
  2. Nordisk design har en stor rolle i alle Sushibar + vinrestauranter. De har samarbeidet med kjente merkevarer som Artek, Marimekko og Iittala siden starten, som også er med i den nye Sushibar + Wine på Valkyrie Plass.
  3. Bestill takeaway: Sushibar + Wine har lansert egen app for takeaway-bestillinger.
  4. Annabelle maki: lettgrillet laks, avokado, vårløk og spicy majones. Skandi maki: Varmrøkt laks, agurk, syltet rødløk, hvitløksmajones og dill.
  5. Når du bestiller takeaway får du alltid med en hyggelig hilsen fra Sushibar + Wine. Innpakningen er også miljøvennlig.

Bogstadveien 58 | valkyrie@sushibarwine.com

www.sushibarwine.com

Tekst og foto Heidi Nathalie Hovland

Les mer i magasinet her: