LOADING

Type to search

Dampende trening til lands og til vanns

aktiviteter bogstadpuls velvære

Dampende trening til lands og til vanns

Brasilianskfødte Paulo Santana har brakt med seg store mengder treningsglede, latinske rytmer og ny kunnskap inn i både treningssenter og svømmehall som ny treningsansvarlig hos Bislet Bad & Trening.

«Kom igjen, litt til – det klarer du!». Paulo deler noen motiverende ord fra sidelinjen idet vekter løftes og tau slynges i et av treningsrommene i Pilestredet 60.
Om fasaden er over hundre år gammel og det velkjente historiske bassenget bevart i sin opprinnelige form, er rommene som utgjør treningssenteret bakom veggene i den fredete bygningen moderne og velutstyrte.

Har satt sitt preg på huset
Langs listene og i taket over tredemøllene setter små lys i alle regnbuens farger stemningen i denne treningssalen. Også yogarommet litt lenger inn i bygningen har fått farget lys og flere stemningsskapende elementer.
– Paulo startet her i høst, men på grunn av koronanedstengningen, har han ikke egentlig fått anledning til å møte medlemmene i særlig grad før vi åpnet opp igjen på vårparten, men han har brukt tiden godt og satt sitt preg på huset her i mellomtiden. Vi er veldig glade for å ha ham med på laget, forteller senterleder Leo Santino Maniscalco med et smil.
Størst endringer har likevel skjedd i treningstilbudet, som har mer å by på etter at Paulo kom til som ny treningsansvarlig.

Flytende treningsplattformer
«Dance Party» med variert dans til latinske rytmer, «Bislet Challenge» med høyintensiv intervalltrening med toning av muskler og maksimering av fett-tap ved kombinert bruk av løping og vekter og Aquafitmat-trening på flytende, fitnessutviklet treningsplattform i oppvarmet basseng som til enhver tid holder 32 grader, er blant de nye programpostene.
– Sistnevnte treningsform ble jeg selv oppmerksom på for første gang for et par år siden i Brasil. Water fitness har nok blitt mer utbredt i Europa også siden den gang, men det er fortsatt nytt i Norge. Det er imidlertid en veldig fin måte å trene både balanse, styrke og kondisjon på, sier Paulo.
Som brasilianskfødt, trives han godt med trening i høyt tempo og høy temperatur ved – og i – vannet. Med bakgrunn som tidligere toppsvømmer i fødelandet, er PT-timer i svømming for den som vil forbedre svømmeferdighetene eller bli motivert til å trene i vann, nå mulig å få hos Bislet Bad & Trening.
– Personlig veiledning er inkludert i medlemskapet hos oss, og våre medlemmer har tilgang til alle fasiliteter både på treningssenteret og i badet. Etter gjenåpningen har vi hatt et særlig fokus på å gi de om lag tre hundre medlemmene våre et fullverdig tilbud. Blant annet har vi utvidet tiden som er forbeholdt medlemmer, forteller senterleder Leo.

Lang reise
Den personlige oppfølgingen av hvert enkelt medlem står sentralt.
– Har du ikke vært innom oss på halvannen uke, spør vi etter deg – du blir savnet. Jeg føler stor glede de gangene jeg klarer å endre noens livsstil eller selvtillit, forteller Paulo. Selv tok han et drastisk valg i livet for å følge drømmen.
– Søsteren min har bodd i Oslo i over tjue år. Da jeg besøkte henne for første gang for nesten ti år siden, ble jeg umiddelbart forelsket i byen og tenkte: «Her må jeg bo!». Da jeg flyttet hit og begynte å jobbe, var det som geolog, som jeg egentlig er utdannet til. I tillegg underviste jeg i dans ved siden av. Jeg har alltid drevet aktivt med idrett og jobbet med trening i store deler av mitt voksne liv. I Brasil eide jeg også et treningssenter. Det er likevel først nå det har blitt en fulltidsjobb. Det er mange som har spurt meg hvorfor jeg byttet jobb og bransje. Mitt svar er at jeg tror alle har en skjebne i livet. Min skjebne er å hjelpe andre folk til å ha det bra gjennom trening, avslutter Paulo.

1. Paulo Santana tilbyr personlig trenings­veiledning både til lands og til vanns hos Bislet Bad & Trening.

2. Paulo har bak­grunn som tidligere toppsvømmer og deler gjerne av kunnskapen med medlemmene gjennom PT-timer.

3. Treningsansvarlig Paulo sørger for kyndig rettledning idet muskler og kondisjon får kjørt seg i en av treningssalene.

4. Det nyoppussete yogarommet har en beroligende atmosfære.

5. Et moderne treningstilbud er å finne bakom veggene i den over hundre år gamle bygningen.

Pilestredet 60 | 21 04 27 33 www.bisletbadogtrening.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Bislet Bad & Trening

Previous Article