LOADING

Type to search

Se opp haien kommer!

bogstadpuls Mote

Se opp haien kommer!

Paul & Shark er en sprek, gammel traver som seiler opp som en favoritt også blant ungdommen. Det italienske luksusmerket med sporty, maritimt preg har en helt spesiell tilknytning til norske farvann – og har nå inntatt hyllene til Gunnar Øye i Bogstadveien.

– Paul & Shark er et merke mange voksne har god kjenn­skap til fra før, og som den yngre garde nå virkelig har fått øynene opp for, sier Kari-Anne Øye.
Sammen med søsteren Nina Øye driver hun familiebedriften Gunnar Øye i Bogstadveien 52, samme sted som farfaren startet opp på i 1927.
Riktig så lang fartstid har ikke det italienske luksusmerket hun omtaler. Paul & Shark nærmer seg likevel nesten et halvt århundres eksistens. Merket så dagens lys da eldstesønnen til eieren av en tradisjonsrik stoff-fabrikk i Nord-Italia besøkte et seilmakerverksted i Maine i USA på 70-tallet. Her kom han over et gammelt seil med en påskrift som skulle gi navn til en kleslinje og verdensomspennende bedrift, inspirert av seiling, sjø og eventyrlyst: «Paul & Shark».

Et ikonprodukt
Den klassiske, slitesterke seilergenseren, som leveres rullet sammen i metallboksrør, ble lansert allerede i 1978 og er fortsatt populær.
– Dette er et ikonprodukt som fortsatt fenger – faktisk i alle aldre. Innpakningen er eksklusiv, hvilket gjør produktet godt egnet som en gave. En del ungdommer synes det er morsomt at genseren kommer i et slikt rør. Dessuten synes mange at logoen, som viser omrisset av en hai, er tøff, forteller Kari-Anne.
– Merket har lenge vært i folks bevissthet og holdt seg aktuelt, men de siste årene har det nok i enda større grad løftet seg og blitt et navn på de unges lepper, skyter kollega Sondre Beck Solberg inn fra sidelinjen mens Kari-Anne nikker enig.
Han trekker linjene til et par andre populære, klassiske, italienske luksusmotemerker – Gucci og Moncler – som i nyere tid har fått en oppblomstring ved å redefinere seg selv og sikte seg inn mot nye, yngre kundegrupper.
At stadig flere influensere er å se i plagg med den karakteristiske logoen, er blant det som har bidratt til oppsvinget, tror Sondre.

Renoverte norsk seilbåt
– Klærne er sporty og laget for folk som er i aktivitet. Snittet er klassisk og tidløst, og maritime farger som blått og hvitt går ofte igjen. Samtidig har Paul & Shark mer lekne, fargesterke uttrykk og mønstre, påpeker Kari-Anne.
Også merkets hailogo «biter fra seg» – forstørret og fylt med farger brukes den gjerne som blikkfang i designet. Mer overraskende er det kanskje at enkelte produkter fra det italienske merket er prydet med det norske flagget.
– Det er en ganske morsom historie. I regi av Paul & Shark ble en norskbygd seilbåt fra 1938 brakt til Italia, renovert og sjøsatt igjen tidlig på 2000-tallet. Selve prosessen og seilbåten, som heter «Kipawa», ga igjen inspirasjon til en egen kolleksjon og flere produkter, forteller Sondre.
Nå har det italienske merket for øvrig satt sitt preg på Bogstadveien.
– Paul & Shark har faktisk spesialdesignet vindusutstillingen for oss. Vanligvis bruker vi vår egen designer til den slags, men denne utstillingen er et helt spesielt samarbeid for vår del. Vi har fått mye positiv respons, og vi merker stor etterspørsel etter produktene, avslutter Kari-Anne. Det ligger med det etter alle solemerker an til en skikkelig «haisommer» hos Gunnar Øye.

1. Lysrør og knalloransje bånd rammer inn de spreke antrekkene fra Paul & Shark i butikkvinduet til Gunnar Øye. Utstillingen har det italienske merket spesialdesignet for den tradisjonsrike familiebedriften i Bogstadveien.

2. I nærmere et halvt århundre har Paul & Shark levert stilsikker, sporty kvalitet, inspirert av seiling, sjø og eventyrlyst.
3. Gunnar Øye har et bredt utvalg fra det italienske luksusmerket.

4. Den klassiske, slitesterke marinegenseren selges i sikker – og stilsikker – forpakning, i form av et metallboksrør.

5. Hailogoen går igjen i plaggene fra Paul & Shark.

Bogstadveien 52 | 22 69 34 90 | www.gunnaroye.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Paul & Shark

Previous Article