LOADING

Type to search

Tid for egenpleie

bogstadpuls velvære

Tid for egenpleie

Munnbindbruk og mer tid foran skjerm på hjemmekontor kan være en påkjenning for huden. Hos Clinique Madeleine er en ny, nålefri hybridbehandling – en mellomting mellom kjemisk peeling og filler – blant det som kan bidra til å styrke vårt ytre i krevende tider.

Blant kundene vi har innom, er mitt inntrykk at flere er blitt flinkere til å prioritere seg selv. De har ikke kunnet dra på utenlandsferie eller spise ute i særlig grad, og unner seg derfor både litt hverdagsluksus og mer resultatorienterte behandlinger, forteller Ingelin Harlem, driver av hudpleieklinikken i Holtegata.
– Jeg tror folk lengter etter mer menneskelig kontakt og synes det er deilig å bli tatt på. Terapeutene våre møter kundene på trygt vis bak munnbind og visir. De sørger også for å sette av god tid mellom hver avtale for å desinfisere behandlingsbenk, utstyr og resepsjonsområde før neste kunde kommer, forsikrer hun.
Hjemmekontor og generelt mindre sosial omgang med andre enn i normale tider, har for øvrig gjort at flere ser sitt snitt til å gjennomføre røffere hudbehandlinger som kan etterlate huden sår og rød i den helende prosessen mens huden bygges opp igjen.
– Vi ser faktisk en stor økning når det kommer til blant annet microneedling og kraftige kjemiske peelinger. Det er gjerne en viss sosial nedetid ved denne typen behandlinger. Flere som kanskje ikke tidligere har funnet tid og rom til å gjøre dette, har gjort det nå.

Ny, nålefri hybridbehandling
– Vi har også mer skånsomme behandlinger. PRX-T33, som vi nå tilbyr, er et eksempel. Man kan beskrive det som en slags hybrid mellom filler og kjemisk peeling. Dette er en nålefri biorevitalisering som jobber dypt i hudlagene – uten å skade overhuden, forteller Harlem.
– Tvert imot bidrar dette til å styrke overhuden, gi bedre spenst, bygge opp nye hudceller og øke fuktighetsnivået, slik at huden blir sunnere, sterkere og bedre tåler UV-lys fra blant annet økt skjermbruk. Hudutfordringer som depigmentering, sjenerende linjer og rynker, samt arr og strekkmerker, er også indikasjoner vi behandler. PRX-T33 kan gjøres som en enkeltstående behandling og gir umiddelbart godt resultat, men man oppnår best effekt gjennom en kur på fire til seks uker, fortsetter hun.
Flere timer med skjermbruk som følge av den digitale møtehverdagen, er ikke den eneste påkjenningen huden blir utsatt for nå om dagen. «Maskne» – satt sammen av ordene maske og akne – er blitt et begrep i tider der økt munnbindbruk er påkrevd.
– Å ha på munnbind kan irritere huden og tørke den ut – særlig i kombinasjon med økt skjermbruk. Det er derfor veldig viktig å være flink til å rense huden skikkelig og tilføre den nok fuktighet. Det finnes også produkter som bidrar til å styrke hudbarrieren ytterligere. Den utstrakte bruken av hånddesinfeksjon gjør dessuten hendene tørre og såre – noen kommer til og med inn med åpne sår. En fet, god håndkrem til påføring om natten og en litt lettere krem man kan bruke på dagtid, er derfor lurt å ha for alle.

Svært hemmende
Huden, som er kroppens største organ, må nemlig tas vare på fra topp til tå.
– Fotterapi er en billig forsikring i den forstand at fotplager kan være svært hemmende når de oppstår, enten det gjelder inngrodde negler eller sprukne hæler. Vi har mange faste kunder, særlig eldre, som jeg er veldig glad for at vi har kunnet gi den behandlingen de trenger, selv i disse tider, forteller Harlem.
For å opprettholde godt smittevern, er det strenge begrensninger for hvor mange som kan oppholde seg i resepsjonen og butikken samtidig.
– Vi oppfordrer de fleste til å avtale tid i forkant. Kundene som er innom synes å ha bedre tid, mindre stress og er svært bevisste på at de ønsker å ta godt vare på seg selv og sine.

Svært takknemlige
Varene forsvinner ut av butikkhyllene også nå, og det trengs stadig påfyll hos Clinique Madeleine.
– Folk er blitt flinke til å benytte seg av både «klikk og hent» og nettbutikken. Det er oppløftende. Vi er svært takknemlige for alle de som ønsker å støtte opp om lokale butikker. Vi må hjelpe hverandre og være bevisste på at vi nå skal bruke alle de butikkene vi ønsker å ha mulighet til å benytte i fremtiden, understreker Harlem.
– Man setter ekstra pris på kundene i en tid som dette. Det er dessuten inspirerende å se hvordan bedriftene rundt her har klart å komme opp med gode løsninger selv i en utfordrende situasjon. Slikt gir ny giv til oss også. I løpet av Clinique Madeleine sine 43 år her i gaten, har vi vært igjennom mange epoker og krevende tider tidligere. Vi skal komme oss gjennom koronatiden også – sammen med gode naboer. Vi er glade for og ydmyke over å være del av et slikt flott nærmiljø, avslutter hun.

1. Behandlingen PRX-T33 jobber dypt i hudlagene, uten å skade overhuden.

2. Ingelin Harlem tilbyr et bredt utvalg både produkter og behandlinger hos hudpleieklinikken i Holtegata.

3. Munnbind og økt skjermbruk er blant faktorer som kan bidra til å tørke ut huden. Det er derfor ekstra viktig å tilføre nok fuktighet.

Holtegata 30 | 22 50 33 77 post@cliniquemadeleine.com

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Clinique Madeleine