LOADING

Type to search

Gode naboer på hvert hjørne

bogstadpuls velvære

Gode naboer på hvert hjørne

Nikita Hair åpnet sin aller første salong i Oslo for snart tretti år siden på Majorstua og har i løpet av det siste tiåret fått to nye tilskudd i området. Salongleder Tanja i Valkyriegata har over tjue års fartstid og setter stor pris på det gode naboskapet.

– Når man er fullbooket og har mye å gjøre, er det veldig fint å ha kolleger i nærheten man kan sende kundene til, sier daglig leder Hanne Sandbakken ved Nikita Hair Oslo Westside i Bogstadveien 36 med et smil. Kristina Kvam som er frisør litt høyere opp i handlegata, nærmere bestemt hos Nikita Hair Oslo Majorstukrysset i Kirkeveien 59, nikker enig.
Totalt har Nikita Hair Oslo i overkant av tjue frisører og lærlinger tilknyttet de tre salongene i området.
– En del vil kanskje se på oss som konkurrenter. Sannheten er at det er en vinn-vinn-situasjon for alle parter å ha tre salonger i et handleområde som dette. Vi samarbeider godt på tvers av salongene – det er et kjempepluss for både oss og kundene. Har jeg ikke ledig drop-in-time her, har de det med stor sannsynlighet i en av de to salongene som ligger ett minutt unna, slik at jeg kan sende kundene videre, sier Tanja Helene Horne.

Gründer til knes i sjamposkum
Siden 1999 har Tanja vært daglig leder hos Nikita Hair Oslo Valkyrien. Salongen i Valkyriegata 7 åpnet fire år før og var den første Oslo-avdelingen til det som i dag er Nordens største frisørkjede – bygd opp fra bunnen av gründer Inger Ellen Nicolaisen i ung alder.
– Det var stort at Inger Ellen fra vesle Misvær skulle åpne sin første salong i hovedstaden og investere i storbyen. Gründeren selv sto på natten lang for å gjøre alt klart til åpning i salongen her den gang, forteller Tanja.
– Tidlig om morgenen i fire-fem-tiden, fant Inger Ellen ut at hun skulle ta en siste gulvvask, men hun hadde ingen remedier. Da var det ikke døgnåpne dagligvarebutikker i samme utstrekning som nå, så hun kunne ikke bare springe ut midt på natten for å få fatt i vaskemiddel. Hun bestemte seg derfor for å se om sjampo kunne gjøre samme nytten. Det funket litt for bra, kan du si – såpeskummet gikk langt oppetter listekantene. De siste timene frem mot åpning måtte gründeren selv bruke på å få vekk restene, humrer hun.

Har lært opp egne ansatte
Etter drøyt to tiår som daglig leder i salongen, har Tanja selv mange gode minner og opplevelser fra salongen.
– Ingen dag er lik. Det er en tillitserklæring å få lov til å stelle håret til folk – det er en stor del av hvordan vi føler oss, presenterer oss selv og ønsker å fremstå. Jeg har arbeidet her i en mannsalder snart og ikke angret en dag. Jeg har ikke hatt behov for å skifte jobb for å føle at jeg er i utvikling både faglig og som menneske, slår hun fast.
Noe av det aller mest givende med jobben, er å bidra til at også øvrige medarbeidere stadig er i utvikling, mener den erfarne lederen og frisøren, som så mange andre startet med å gre håret på Barbie-dukker som liten jente.
– Alle de som jobber i salongen i dag, har startet som lærlinger hos meg, så jeg har egentlig lært opp mine egne ansatte selv. Å se disse unge jentene utvikle seg til å bli kompetente, trygge fagpersoner og voksne damer, betyr mye for meg. Noen av lærlingene har blitt værende her i salongen, mens andre har endt opp som daglige ledere selv, smiler Tanja. Selv har hun bare lært opp kvinner i faget, men frisøren understreker at hun er glad for at også gutter og menn i konsernet ønsker å satse på yrket.
– Opplæring og rekruttering er sentralt for å fremme faget. Å få de unge opp og frem er kjempeviktig og noe jeg personlig brenner for, som står i fokus både her i salongen, hos Nikita-kjeden og i bransjen som sådan.

1. – Alle de som jobber i salongen i dag, har startet som lærlinger hos meg, sier Tanja Helene Horne. Her med lærling Helene og en kunde.

2. Hanne Sandbakken (t.v.), Tanja Helene Horne og Kristina Kvam ser det alle som en stor fordel at Nikita Hair-salongene på Majorstua samarbeider godt.

3. Tanja Helene Horne har vært daglig leder i Nikita Hair-salongen i Val­kyrie­gata siden 1999 og stortrives fortsatt.

4. Daglig leder Hanne Sandbakken i Nikita-salongen på Westside som ble pusset opp i november 2021.

Tekst og foto Ingri Valen Egeland

Valkyriegata 7/Bogstadveien 36/Kirkeveien 59 | 23 31 11 00 | www.nikita.no

Les mer i vårmagasinet her: