LOADING

Type to search

Stråler i alle regnbuens farger

bogstadpuls Mote

Stråler i alle regnbuens farger

Fargestener, gult gull og diamanter skinner om kapp med solen i montrene hos Thune.

Et anheng med en solgul citrin holdes fast av fire «gullklør». En uslåelig kombinasjon i «gylne tider», ifølge butikkleder for den tradisjonsrike gullsmedforretningens avdeling like ved Majorstukrysset.
– Citrin er en av de fargede edelstenene som virkelig har slått an de siste årene. Foruten fargestener er gult gull fortsatt den store trenden – da gjerne også anvendt sammen, forteller Julian Berntzen.

Retropreget med 90-tallsvibber
– I et retropreget motebilde med 90-tallsvibber, er klassiske enstenssmykker noe man vil se mye av denne sommeren, enten det er med en solgul citrin, en fiolett ametyst, en blå safir, en grønn ametyst – eller kanskje en diamant. Diamanter går aldri av moten, konstaterer han.
– Selv om vi blar oss over hundre år tilbake i tid i arkivet med Thune sin 165 år lange historie, finner man design som ligner det som er på markedet i dag. Hva slags slip folk foretrekker på diamantene, er kanskje det som endrer seg mest. Flere velger bort den klassiske, runde briljantslipen for å få en mer personlig vri – gjerne inspirert av Hollywood-kjendiser og influensere som velger mer oval og utradisjonell slip for eksempel.
Rund eller oval slip – diamanter er diamanter og vil alltid tale for seg selv.
– Er det ikke vakkert, utbryter Berntzen entusiastisk idet han med silkehanskene på, løfter et funklende diamanthalskjede ut av et glasskap.
– En del av smykkene våre, finner du bare hos oss, og det finnes bare ett av hver. De er unike. Dette er et slikt. Diamantene fattes, og smykkene blir til på Thunes eget verksted her i Oslo, utdyper han med et smil.

 

Nådde nye rekorder
Fjoråret gav butikklederen god grunn til å smile. Da ble det omsetningsrekord i butikken på Majorstuen.
– Jeg må jo si det at jeg er veldig stolt over at vi under pandemien faktisk klarte å ta oss til nye høyder. Når folk ikke kunne reise på utenlandsferie og shoppe der, var det nok mange som unnet seg selv et fint smykke isteden.
– Flere har ryddet i skuffer og skap og leverer inn gammelt gull, slitte og ødelagte smykker til omsmelting for å få et smykke de selv har glede av i hverdagen. Det lønner seg – råvareprisen er høy på det meste om dagen. Har du nok gull, kan du få et flott smykke som kanskje koster 12.000 kroner i butikk til arbeidspris på 1500 kroner. Tilfanget på diamanter er begrenset siden Russland vanligvis er en av verdens største diamantleverandører. Med importboikott som følge av krigføringen i Ukraina, stiger prisene, så det kan være gunstig å børste støv av gamle diamanter og gi dem nytt liv også.
– Tiden vi som samfunn har vært igjennom, har nok gjort flere bevisste både på bærekraft, og det å bruke butikker i nærmiljøet. Vi setter stor pris på at vi har så mange lojale kunder som kommer hit til oss når de skal ha noe til livets små og store anledninger – enten til seg selv eller andre.
Selv har Berntzen ledet Thune-butikken som har ligget på hjørnet i krysset mellom Valkyriegata og Kirkeveien i 32 år i nærmere halvparten av dem.
– Jeg bor rett nedi gaten her selv og stortrives i området, avslutter han.

1. Fargerike edel­stener i kombinasjon med gult gull og diamanter dominerer denne sommeren.
2. Butikkleder Julian Berntzen viser frem et av Thunes diamanthalsbånd.
3. Det er butikk­lederen på Major-­ stuen som står bak designet på disse solanhengene som er å finne i alle Thunes butikker.
4. Butikkleder Julian Berntzen sammen med urmakerlærling Magnus Knutsen.
5. Gutter og menn har kastet seg på smykketrenden i enda større grad.
6. Flunkende ny kronograf fra Longines’ Spirit Pioneer Edition, som kun er å få fatt i i utvalgte butikker.

Tekst og foto Ingri Valen Egeland

Valkyriegaten 13 | 23 20 20 30 | www.thune.no

Les mer i sommermagasinet her: