LOADING

Type to search

Skaper hjem i butikken

bogstadpuls interiør

Skaper hjem i butikken

Eieren startet selv som maler, butikksjefen som grafisk designer og interiørkonsulent – med kunnskapen som finnes i fargerike omgivelser hos Fargerike/Mal Proff Partner Majorstuen, blir hus til hjem.

– Å komme inn hit, skal være inspirerende for kundene. Det er et viktig utgangspunkt, sier eier Metti Ademi mens han tar en slurk av kaffekoppen og ser bort på butikksjef Nina Sandberg. Hun nikker enig.
De to kjenner hverandre godt og har lidenskapen for det estetiske til felles.
– Jeg tilhører vel den typen som omtrent startet med å innrede kaninburet da jeg var liten. Jeg er nok overstadig kreativ og har alltid likt å få utløp for den siden av meg. I bunnen er jeg grafisk designer. Jeg har også drevet med boligutvikling og jobbet for meg selv som interiørkonsulent, før jeg begynte å jobbe for Metti for fire år siden snart, forteller Nina.
Metti startet yrkeskarrieren som maler selv, men med videre­utdanning innen salg og ledelse fra BI, bestemte han seg etter hvert for å starte opp egne maleforretninger, først på Vinderen, så på Alnabru – og nå på Majorstuen, nærmere bestemt i samme bygg som Colosseum Senter i Sørkedalsveien 10.

«Hjemme» på Majorstuen
Begge føler seg hjemme i området.
– Etter elleve år på Vinderen, kjenner jeg både privat- og proffmarkedet på denne kanten av byen godt. Faktisk er det også en del av kundene våre på Alnabru som blir glade for å høre at vi nå har etablert oss her, sier Metti.
– Plasseringen vi har her, med enkel mulighet for innkjøring og egne parkeringsplasser, bare et steinkast unna handlegaten, gjør at vi fanger opp flere kundegrupper, både blant kjørende og gående. Dessuten ligger vi avskjermet til, slik at folk får ro til å se på det brede utvalget vårt, tilføyer Nina.

Bredt spekter og stort utvalg
På veggene lyser meter på meter med fargeprøver og utstilte plater med gulvparkett imot en.
– Vi har alt som trengs til hjeminnredning. Ikke bare når det kommer til produkter i form av maling, overflatebehandling, gulv, tapet, solskjerming og interiørartikler, men også de tjenestene vi tilbyr i form av design- og konsulentvirksomhet. Gjennom proffmarkedet som benytter oss for materialinnkjøp, har vi i tillegg mange håndverkere knyttet til oss, som vi kan sette kundene i kontakt med ved behov. På den måten kan vi gi kundene en komplett løsning, forteller duoen.

Ingen dager like
– Nordmenn er verdensmestre i å kose seg hjemme og pusser opp mest i Europa. Sommeren er «høytid» for oppussing, konstaterer butikksjefen.
– Når det kommer til trender, ser vi at folk også på denne fronten er opptatt av bærekraft og et naturlig uttrykk. Vi ser mindre hvitkalkede gulv og flere mørkere flater.
– Stadig flere velger dessuten korkgulv. Det er miljøvennlig og holder godt på varmen, i tillegg er det ergonomisk, og man kan bevege seg nærmest lydløst over uten knirking, legger Metti til.
– Bransjen er i utvikling og forandrer seg hele tiden. Selv om vi har lang fartstid begge to, er fortsatt ingen dager like. Dess­uten har vi alltid muligheten til å leke oss litt på jobb og bruke kreativiteten. Det er det som gjør denne jobben og oppussing så spennende, avslutter de to.

1. Butikksjef Nina Sandberg og eier Metti Ademi i nye fargerike lokaler i Sørkedalsveien.
2. Butikksjefen har lang erfaring og tilbyr interiør­konsulenthjelp til dem som ønsker det.
3. Fargerike har landets største utvalg innen gulv. Her viser butikkeieren frem en liten del av parkettutvalget.
4. Bleke rosa- og lillapasteller og gultoner er i vinden om dagen.
5. Utvalget i maling og overflatebehandling er stort.

Tekst og foto Ingri Valen Egeland

Sørkedalsveien 10 | 95 40 60 10 | www.fargerike.no

Les mer i sommermagasinet her: