LOADING

Type to search

Soling og bleking på samme seng

aktiviteter bogstadpuls velvære

Soling og bleking på samme seng

Mens du ligger på solsengen, kan du hos Brun og blid unnagjøre tannblekingen med det samme – og møte høsten med solbrun hud og hvite tenner.

Trikkene går jevnt og trutt forbi ved Majorstuen-trikkestoppet i Bogstadveien tett på travle gater i frisk høstluft.
En smak av sommer er på sin side å finne bare noen få skritt unna. Sentralt plassert på Majorstuen, i Bogstadveien 49, brer nemlig flaggskipet til landets største solsenterkjede, Brun og blid, seg over tre plan.
– For tiden er vi i ferd med å gjennomføre en omprofilering med logoskifte, men Brun og blid er «den samme gamle» fortsatt, understreker markedssjef for Brun og blid solsenter, Ingrida Kerpauskaitė.
Solstudioet midt i handlegaten har også utvidet åpningstiden.
– Vi åpner klokken seks hver morgen slik at flere har mulighet til å rekke innom oss før jobb eller etter en treningsøkt på morgenen for eksempel.

Eksfoliering før soling
Sommeren er kanskje over, men det går an å gjøre enkle grep for å bevare den solbrune huden og gløden man har opparbeidet seg gjennom sesongen litt lenger utover høsten.
– Har du allerede et godt grunnlag, kan du øke soletiden noe, med mindre du har veldig lys og følsom hud, sier Kerpauskaitė. Hun påpeker at doseringsplaner med anbefalt soletid for ulike hudtyper henger på alle solrom.
– Vi har også lotion med bronzer fra vårt eget merke som forsterker brunfargen og gir umiddelbart mørkere effekt samtidig som den tilfører fuktighet til huden, legger hun til.
– Det er dessuten viktig å eksfoliere huden før man tar sol slik at den er ren. På den måten blokkerer ikke døde hudceller for UV-strålene i solariet.
– Flere benytter kanskje muligheten til å reise til varmere strøk igjen etter et par pandemipregede år. Da kan det være fint å forberede huden litt med mindre doser sol i solarium i forkant for å unngå å bli solbrent, fortsetter markedssjefen.

Fra topp til tå
De 15 solsengene hos Brun og blid i Bogstadveien 49 har høyeste tillatte effekt i henhold til regelverk fastsatt av Statens Strålevern og gir med det størst mulig bruningseffekt.
Over halvparten av dem er av typen Luxura Vegaz som er større og gir raskere resultat. Disse solsengene har innebygd system for skuldersoling samt rødt lys ment for å fremme kollagenproduksjonen i huden.
– Faktisk kan man nå også få bleket tennene mens man ligger på solsengen, forteller Kerpauskaitė.
– Tannbleking kan ta tid og være kjedelig, så da er det perfekt å kunne gjøre det samtidig med at man tar sol, så får man både brunere hud og hvitere tenner, mener hun.
Megawhite er tannbleking uten peroksid man enkelt kan påføre ved bruk av tannskinne og påføringspenn.
Én pakke holder til 16 behandlinger og er å få kjøpt i selvbetjeningsautomatene i solstudio sammen med andre produkt og beskyttelsesbriller som alle anbefales å bruke i solarium.
– Du kan betale med Solapp, Vipps eller kort. Ved bruk av appen får man også 20 prosent ekstra soletid, avslutter Kerpauskaitė.

1. Brun og blid ligger rett ved Majorstuen-trikkestoppet i Bogstadveien 49.
2. Med litt ekstra sol i solarium kan sommerens brunfarge vare litt lenger.
3. Luxura Vegaz har innebygd system for skuldersoling.
4. Med en enkel påføringspenn, kan man også sørge for å få hvite tenner mens man ligger på solsengen.

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Brun og blid

Les mer i høstmagasinet som er ute nå: