LOADING

Type to search

Fra paljetter til pysj

bogstadpuls Mote

Fra paljetter til pysj

Med høytiden følger både fest og avslapning. Hos VIC finner man det som trengs til både fest, feiring og late feriedager.

– Vi håper og tror at feststemningen er tilbake for fullt etter et par koronapregede julebordsesonger. Da må det være lov å pynte seg litt ekstra også, mener Fay Frugård Røisland, kategorisjef hos VIC.
I VIC sin butikk i Bogstadveien 26 glitrer paljettene fra veggen med festantrekk i dameavdelingen.
– Paljetter, glitter og skinnende materialer som sateng og lu­rex dominerer når det kommer til kjoler, skjørt og topper. I til­l­egg har vi blant annet et par kule dresser – en med smokingdetaljer og en i litt mer avslappet stil med striper i sortimentet.

Kobber- og bronsetoner
Fargepaletten er preget av kobber- og bronsetoner – og den evige klassikeren sort.
– Et par sorte bukser med en klassisk, hvit bluse med smykker til kan også være et stilrent og enkelt festantrekk. Vi har et bredt utvalg innen smykker – blant annet mye flott fra det svenske merket Snö of Sweden. Der ser vi noen varianter med litt mer bling og partyfaktor. Da kan man leke seg litt mer med farger i detaljene. Det gjelder også mindre clutchvesker, forteller kategorisjefen.
– Faktisk ser man en litt «shiny finish» på enkelte herreskjorter også for å fremheve «partylooken» skikkelig, legger hun til.

Slår aldri feil
Mønstrete skjorter er ellers i vinden, ifølge kategorisjefen.
– Hvite skjorter slår heller aldri feil – enten man går for den klassiske eller en litt mer oppdatert versjon med knapper i kontrast­farge eller et litt annet snitt på kragen for eksempel, sier Fay.
– Vil man gå for en litt mer avslappet stil, kan man ta en deilig genser i merinoull over. Et par chinos piffer også opp antrekket litt. Dessuten har vi mye fint konfeksjonstilbehør til herre som tørkler, slips og belter.
Stort utvalg
På vei til festligheter og feiring i vinterkulden, er også ytterplaggene en viktig del av antrekket, minner VICs kategorisjef om.
– Vi har flere fine frakker til herre. Personlig synes jeg
Harrison-frakken fra Vesbar i en nydelig brunbeige farge er skikkelig lekker. Til dame er Mellowfield-kåpen i en litt lysere fargetone med stor krage og belte i livet veldig stilig og min favoritt. Generelt har vi et stort utvalg av kåper og frakker i alle varianter og prisklasser, forteller Fay.

Myke pakker
– Luer, skjerf, votter og hansker passer for øvrig perfekt å gi i gave. Dessuten er det mye fokus på strikk til både dame og herre. Jean Paul-hettegensere er også god og varme og en fin ting å gi i julegave, sier kategorisjefen.
Å oppgradere undertøysskuffen med boksere fra Calvin Klein eller Jean Paul – eller sokker for den del – er heller ingen dum gaveidé, mener Fay.
– Det er jo slik at julen gjerne byr på litt ekstra avslapning også. Da er det deilig å få noen komfortable klær man kan slappe av i, enten det er et matchende sett i myke kvaliteter, morgenkåpe eller pysj. Noen av dem kommer i gaveeske og passer perfekt under juletreet slik sett. Tøfler, sminkepung og toalettmappe kan også være fine presanger, avslutter hun.

1. VIC ligger sentralt plassert i handlegaten i Bogstadveien 26 med bredt utvalg til både dame og herre.
2. (Motsatt side)Strikkeplagg varmer i vinterkulden. Her Vesbars gråbeige herregenser Arthur.
3. Tilbehør fra topp til tå og avslappende pysjsett fra herreavdelingen kan være gode gaveideer.
4. Paljetter, glitter og skinnende materialer dominerer blant festklærne i dameavdelingen.
5. En god strikke­jakke, et par tøfler eller et pysjsett fra Jean Paul er myke pakker som trolig vil bli satt pris på.

Tekst og Foto Ingri Valen Egeland

Bogstadveien 26 | 22 56 56 30 | www.vic.no

Les mer i julemagasinet som er ute nå: