LOADING

Type to search

Møter julen med stil

bogstadpuls Mote

Møter julen med stil

Flere pynter seg mer til både hverdag og fest. Hos Follestad Trend finner den stilsikre både antrekk, tilbehør og det lille ekstra til hjemmet.

– Mange pynter seg litt mer på jobb og til hverdags enn før, sier butikksjef Lars Gjengstø.
– Det tok nok litt tid for en del å komme seg ut av college­genseren etter lange perioder med hjemmekontor i koronatiden, men vi ser nå et større fokus på stilfulle antrekk også i hverdagen, legger innkjøpsansvarlig Zandra Davis Gøllner til.
– Silkeblusen har kommet litt tilbake igjen. Generelt er bluser, klassiske skjorter og kortere jakker kombinert med jeans eller penbukser samt litt ekstra tilbehør i form av smykker og vesker noe vi ser mye av, fortsetter hun.
Tospannet styrer hver sin etasje hos Follestad Trend i Bogstadveien 10.
Han holder hånden på rattet i herreavdelingen i første etasje der en Morgan-veteranbil står som blikkfang blant et bredt utvalg av dresser, skjorter, slips, fritidsklær og ytterplagg.
Hun leder dame- og hjemavdelingen i andre etasje der et ferdigpyntet juletre og en gullbelagt reinsdyrfigur i avslappede og eksklusive omgivelser gir inspirasjon til å jakte både julegaver og det perfekte antrekket til julebordet.

Små detaljer gjør forskjellen
I en hverdag der flere pynter seg mer til vanlig, er det å skru opp stilnivået et par hakk så absolutt ikke feil når det nærmer seg høytid og julebordsesong, skal vi tro ekspertene.
– En skikkelig «all black party look» med sort skjorte til sort dress, skal man ikke kimse av. Det er absolutt julebordvennlig. Ellers ser vi at det er mye jordtoner det går i, med brunt, beige og grønt, i tillegg til klassisk mørkeblå. For de som ikke ønsker å gå i dress, kan en fin blazer med bomullsbukse til gi et pent uttrykk som toner ned formaliteten, sier Lars.
– En stilig dress i sort eller en dyp, mørk farge som burgunder, er absolutt et godt valg for damene også – gjerne med litt sleng i buksebenene. Med paljett-topp eller bare BH under dressjakken, er man kledd for fest og julebord, mener Zandra.
Paljetter, skarpe farger og cut out-detaljer som viser hud på kjoler er andre trender i tiden. Mye av «finishen» ligger i nettopp detaljer og tilbehør.
– Et par morsomme strømpebukser med glitter eller prikker på, kan løfte antrekket. Små vesker i godt synlige farger er en vinner både på julebordet og som gave under juletreet, spør du meg, smiler hun.
– Ellers egner små interiørartikler seg veldig godt til å gi i gave. Coffee table-bøker, som vi har stort utvalg av, pynter opp hjemme og er en ypperlig gaveidé.

Glemmer tilbehøret
Lars på sin side oppfordrer folk til å ta en kikk i klesskapet til den man skal kjøpe gave til, om man har muligheten til det.
– Brukes beltet fordi det er pent eller fordi man ikke har noe annet for eksempel – jeg ser veldig mange slitne belter. Man må aldri glemme verdien av et ordentlig belte – det er viktig og har mye å si for hvordan antrekket fremstår som helhet, fastslår han.
Matchende sko er et «must», men på vinterføre, er det viktig å huske på visse ting også her.

Tilpasset nordiske værforhold
– Sko deg etter forholdene. Det hjelper ikke at du har pene sko, dersom det ser ut som om du har vært i gjørmekrig når du kommer frem. Kalosjer er aldri dumt i den forstand og kanskje noe flere kunne ha glede av å få i gave også.
– Når det kommer til yttertøy, ser vi at flere velger teknisk funk­sjonelle, vind- og vanntette plagg som er tilpasset robuste, nordiske værforhold. Det fungerer bra både til fritidsbruk og i mer formelle sammenhenger. Dessuten skal man ikke fryse, så lue, skjerf og vanter er viktig å huske på. Personlig synes jeg det gir litt mer liv til antrekket om man går for et mønstrete skjerf eller slips til antrekket, avslutter butikksjefen.

1. Sarah Storli (t.v.), Marthe Andressen og Hermine Valbø deler gjerne gode gaveideer i dame- og homeavdelingen hos Follestad Trend.
2. Hermine pakket inn i en deilig Missoni-morgenkåpe med coffee table-bøker, duftlys og duftpinner stående på den matchende Missoni-puffen ved siden av.
3. Lars i mørkeblå ullfrakk og Hermine i sort ullkåpe foran Follestad-butikken i Bogstadveien.
4. Det står ikke på utvalget når det kommer til dress, skjorter og slips. Butikksjef Lars veileder gjerne.
5. Små vesker i sterke farger er en stilsikker gaveidé. Her fra Marc Jacobs.

Tekst og Foto Ingri Valen Egeland

Bogstadveien 10 | 23 68 77 20 | www. Follestad.no

Les mer i julemagasinet som er ute nå:

Previous Article