LOADING

Type to search

Gyllen fargefest for alle

bogstadpuls Mote

Gyllen fargefest for alle

Gull, edelstener og Gullborgens julerøde smykkeesker skaper fargespill i montrene hos familiebedriften i Bogstadveien, som vet at små gaver kan gjøre stort inntrykk.

– Noen forbinder nok det å handle i gullsmedforretninger med noe dyrt og kostbart – det kan det selvsagt være, men vi har produkter innen alle prisklasser og er opptatt av at alle skal ha mulighet til å finne noe her, uavhengig av budsjett, sier Christina Borgen Leonthin.
– Vi tar dessuten imot gammelt gull som betalingsmiddel og omarbeider smykker, om man ønsker det. At vi har egen gullsmed i Oslo, gir oss stor fleksibilitet når vi får bestillinger fra kunder, forteller hun.
– For eksempel var det en som ble fridd til, som følte at ringen ikke satt på fingeren helt slik hun hadde forestilt seg – da hevet vi diamanten tre millimeter. Det gjorde at diamanten virkelig «poppet» ut fra ringen; det var akkurat den lille justeringen kunden var på jakt etter.

Personlig vri på smykkene
Christina står med sitt sedvanlige smil bak disken hos Gullborgen i Bogstadveien 43.
Selv har hun vokst opp omgitt av gull og diamanter i familiebedriften som fikk sin første avdeling i området dagen før hun ble født for 44 år siden. Også lillesøster Anniken – som sitter travelt opptatt med å ta imot bestillinger fra den nylig oppgraderte nettbutikken – har fått hjerte for faget inn med morsmelken av mamma Elisabeth.
– Nå er vi veldig spente på julehandelen. Faktisk er det nok enklere å gå på gavejakt innen alle prissjikt hos oss enn i butikker i andre bransjer, vil jeg påstå. Vi har sølv- og emaljesmykker som ikke koster mer enn noen hundrelapper. Disse kan være fine og symbolrike å gi i gave til alt fra venninner til barnebarn, forteller Christina videre.
– Gulløreringer som er veldig trendy, får du for en tusenlapp. Vi har også små, egne anheng til øredobbene våre – såkalte «charms», som er veldig populære. På den måten gir man smykkene litt personlig preg også. Inngraveringer har den samme effekten og er lettvint å få gjort hos oss her i butikk.

Gult gull, perler og farger
Mansjettknapper og signetringer er yndede inngraveringsobjekter.
– Trenger man gavetips til gutter og menn, kan dette være en god idé. Generelt ser vi at det er mer smykkebruk blant menn. Flere vil ha gullkjeder og en del også perlekjeder, som er trender man ser i motebildet.
– Trendmessig har gult gull nærmest tatt helt over og holdt seg stabilt som en favoritt hos mange de siste årene. Fargestener er det også mye av. Klassiske rosettsmykker med smaragd, safir og rubin kommer stadig mer. Kan hende er det Dronning Elisabeth II av Storbritannia sin bortgang i høst og interessen rundt det britiske kongehuset i den forbindelse som gjør at flere blir fascinert av store, fargerike edelstener, undrer Christina seg.

– Til og med blant tennisarmbånd som alltid er en bestselger på gavefronten når det kommer til det øvre prissjiktet, ser vi mer farger med egne regnbuevarianter, avslutter hun.

1. Christina Borgen Leonthin (i midten) flankert av Anniken Borgen (t.v.) og Camilla Ciolkowska. Bak dem er noen av butikkens bugnende julemontre.
2. Christina har vokst opp i gullsmedforretningen og elsker å møte kundene over disk.
3. Gull, diamanter og fargestener preger trendbildet før jul.
4. Gullborgen ser frem til julehandel under julepyntede gater i Bogstadveien.
5. Ringer med smaragder, safirer og diamanter er blikkfang på fingeren.

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Gullborgen

Bogstadveien 43 | 22 16 60 90 | www.gullborgen.no

Les mer i julemagasinet som er ute nå: