LOADING

Type to search

Sammenvevd gjennom generasjoner

bogstadpuls Mote

Sammenvevd gjennom generasjoner

Trådene binder en av Bogstadveiens eldste familiebedrifter sammen med en 225 år gammel skotsk ullfabrikk, Johnstons of Elgin.

– Vi har samarbeidet lenge – gjennom generasjoner faktisk, smiler Kari-Anne Øye. Sammen med søsteren Nina har hun fulgt i fotsporene til pappa Erik og driver livsverket etter farfar Gunnar Øye videre.
Bedriften som bærer sistnevntes navn, ble etablert i 1927. Den tradisjonsrike klesforretningen nærmer seg hundre års eksistens i en av hovedstadens travleste handlegater.
Trolig var Gunnar Øye i kontakt med skotske Johnstons of Elgin allerede tidlig i karrieren og begynte da å føre skjerf fra ullfabrikken med lange og stolte tradisjoner.

Spesielle stoler
– De synes det var en fjær i hatten den gang å kunne føre denne merkevaren. Vi er like stolte av samarbeidet den dag i dag. Kvaliteten Johnstons of Elgin leverer er fortsatt like god, forteller Kari-Anne, som er tredje generasjon driver av familiebedriften i Bogstadveien 52.
I dag er flere hyllemeter fylt med et bredt utvalg av både skjerf, gensere og kardiganer i forskjellige farger og fasonger i ulike ullkvaliteter, deriblant kasjmir, fra det skotske merket.
Et par av stolene i butikken er til og med trukket i rutestoff fra ullfabrikken med eget veveri.

I kongelig selskap
Så tidlig som i 1797 så Johnstons of Elgin dagens lys da Alexander Johnston etablerte virksomheten sin ved en mølle ved bredden av elven Lossie i Elgin i Skottland.
I nyere tid har ingen ringere enn Charles III av Storbritannia for øvrig samarbeidet med ullfabrikken i forbindelse med Campaign for Wool.
Gunnar Øye er med det i kongelig selskap. Merket i nakkekragen på gensere og kardiganer vitner om langt og godt samarbeid mellom to tradisjonsrike familiebedrifter. Her står nemlig logoene til Johnstons of Elgin og Gunnar Øye oppført sammen.

Kan faget best
– Vi synes det er stas å ha vårt navn under deres varemerke; vi deler det samme verdigrunnlaget. Stoltheten vår ligger i å samarbeide med de produsentene og leverandørene som kan faget best, sier Kari-Anne.
– Johnstons of Elgin bærer på en stolt tradisjon som de løfter videre inn i fremtiden på bærekraftig vis. Den tankegangen kombinert med den klassiske kvaliteten og tidløse, stilrene snitt, tror jeg gjør at merkevaren deres treffer gammel som ung, avslutter hun.

1. Virksomheten bygd opp rundt en gammel mølle i Elgin, har holdt det gående siden 1797.
2. Gunnar Øye har holdt til i Bogstadveien i nærmere hundre år snart.
3. Johnstons of Elgin spinner videre på eldgamle skotske tradisjoner.
4. Genser med V-hals fra Johnstons of Elgin, som har bredt utvalg i farger og fasonger.
5. Logoene til Johnstons of Elgin og Gunnar Øye pryder begge merkelappen som står i nakken på gensere og jakker som selges i butikken i Bogstadveien.
6. Varmende Johnstons of Elgin-skjerf, både ensfarget og med skotske ruter.

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Gunnar Øye

Bogstadveien 52 | 22 69 34 90 | www.gunnaroye.no

Les mer i julemagasinet som er ute nå: