LOADING

Type to search

Blomster 24 timer i døgnet

bogstadpuls interiør

Blomster 24 timer i døgnet

På et hjørne i Bogstadveien sørger radarparet Stefan Bengtsson (33) og Bailey (2) for blomstrende virksomhet til kundenes store begeistring.

«Åh, så søt!». En jentegjeng som kommer gående i Jacob Aalls gate, stopper opp og nærmest kaster seg over den firbeinte sjarmøren med silkemyk pels.
Cocker spanielen – som for øvrig har et firesifret antall følgere i sosiale medier – ser ikke ut til å ha mye imot oppmerksomheten. Bailey har blitt Majorstuens Blomsters ubestridte maskot.
– Det er han som sørger for at blomstene blir solgt, som du ser. Jeg bare jobber, jeg, humrer matfar og driver av blomsterbutikken i Bogstadveien 47, Stefan Bengtsson.

Født med grønne fingre
33-åringen fra Nord-Sverige kom flyttende til Oslo etter flere år som blomsterdekoratør i Stockholm for om lag ti år siden. Han var da blomsterdekoratør hos Finn Schjøll Blomster. For fem år siden tok han over driften av Majorstuen Blomster, som tidligere bar den nevnte blomsterkjendisens navn.
– Jeg kan ikke leve uten å ha det frodig og grønt rundt meg. Å plukke blomster og stelle med planter har vært min store interesse siden jeg kunne gå. I oppveksten hadde jeg et gartneri like i nærheten. Grønne fingre har jeg alltid hatt og er nok til dels arvelig belastet, så det var egentlig helt naturlig at jeg valgte denne yrkesretningen, forteller Stefan, som i lang tid konkurrerte aktivt innen blomsterdekoratørfaget.

Ble anbefalt å skaffe seg hund
Om yrkesvalget var åpenbart, hadde Stefan aldri sett for seg at han skulle bli hundeeier.
– Jeg jobbet mye i koronaperioden og var vel nesten litt i ferd med å møte veggen. Da ble jeg anbefalt å skaffe meg en hund. Jeg var veldig skeptisk, men det viste seg å være det beste valget jeg noensinne kunne tatt. Bailey lyser opp hverdagen for alle rundt seg og preger arbeidsmiljøet på en positiv måte, forteller Stefan mens Bailey svinser rundt beina hans blant det bugnende utvalget av blomster, planter og trær som er å finne på gateplan utenfor butikken.
– Han er med overalt og har vært det siden han var valp, enten vi er hos kunder for å plante blomster, henter varer eller jobber her, smiler han.

Plukker med seg på tur
Selv om butikken ikke er den største i fysisk forstand, er Majorstuen Blomster en av landets største leverandører av blomster og oppsatser til begravelser.
– Det er sårbart, men også fint. Folk er som oftest veldig takk­nemlige for at man bidrar med noen lysglimt oppi alt det triste og dystre med blomstene man leverer. Det føles veldig meningsfylt for vår del, sier Stefan.
Bryllup og ferdige buketter for salg er to andre viktige inntektskilder. Felles for oppsatser og buketter som settes sammen, er at blomsterdekoratøren og kollegene aktivt bruker øyet for detaljer samt blomster og planter som er så kortreiste som mulig.
– Bedriften vår er miljøfyrtårnsertifisert. Blant annet har vi lokale samarbeid med leverandører både blant bedrifter og private i Oslo, Asker og Bærum. Dessuten plukker Bailey og jeg alltid med oss kongler, greiner og gresstrå som kan passe i oppsatser og buketter når vi er ute på tur. Det å drive blomsterbutikk er en livsstil for oss to, konstaterer Stefan med et smil.

Blir døgnåpen
– Det hender folk banker på ruten utenfor når vi står her på kveldene etter stengetid, enten de trenger en bukett i gave fordi de skal bort eller har glemt at kona har bursdag, forteller blomsterbutikkdriveren.
Nettopp det har gitt næring til et nytt satsingsfelt hos Majorstuen Blomster, som nå blir åpen 24 timer i døgnet med et selvbetjent kassasystem som settes opp for å ivareta kunder som har bruk for tjenestene de har å tilby utenfor ordinær åpningstid.
– Man kommer seg inn i butikken via Vipps-appen. Der kan man plukke med seg en ferdig bukett og betale med kort som vanlig eller så klart med Vipps, forklarer Stefan.
– Jeg kjenner til en del som driver med dette i Danmark blant annet, men vi er så vidt jeg vet den første blomsterbutikken her i Oslo. Jeg vet om noen i Stavanger som har noe lignende, men ikke her. Etterspørselen er stor i alle fall, det vet jeg, og vi ligger perfekt til her like ved trikkestoppet og ikke langt unna T-banen heller, legger han til.
– Vi trives så godt i nabolaget her og synes det er fint å kunne bidra til et slikt døgnbasert tilbud. Jeg føler alle i området heier på hverandre og at jeg kjenner folk i nærmiljøet godt, så jeg er ikke det dugg redd for å la det være stå åpent døgnet rundt her, avslutter Stefan.

1. Stefan Bengtsson og cocker spanielen Bailey er radarparet som sammen står bak Majorstuen Blomster.
2, 3. En blomster­bukett kan være bra for sjelen, mener butikkdriveren. Han har særlig sans for bohemske buketter.
4. Majorstuen Blomster blir døgnåpen når det nå kommer på plass egen selvbetjeningskasse.
5. Selv når blomstene er i ferd med å visne, kan de få nytt liv i vannbad på fat.

Bogstadveien 47 | 22 46 66 99 | www.majorstuenblomster.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og Stefan Bengtsson

Les sommermagasinet her: