LOADING

Type to search

Kom i julestemning hos Skajem!

bogstadpuls interiør

Kom i julestemning hos Skajem!

Paul Arne Skajem viser frem julens nyheter.

Hos Skajem har julen vært planlagt i lang tid. Med juletrær i alle former og fasonger, julepynt, kranser, planter og blomster, er det lett å komme
i julestemning hos Skajem på Ris.

– Vi har et eget konsept-tre som endrer seg fra år til år. Det gleder vi oss veldig til å vise frem, forteller Paul Arne Skajem som er eier og daglig leder hos Skajem.

Årets søteste julepynt?

Et stort utvalg
I 1935 kjøpte bestefaren gården og i 1952 startet faren til Paul Arne bedriften. Siden 1980 har Paul Arne drevet hagesenteret. Han forteller at julen planlegges i god tid.
– Det er mye som skal på plass før jul. Det er en veldig spennende tid som vi alltid gleder oss til. Vi har juletrær både inne og ute. I tillegg selger vi ved, julepynt, julebelysning og naturligvis planter, forteller han.
Paul Arne snakker varmt om sine ansatte.
– De er veldig dyktige alle sammen. Vi har folk med mange års erfaring, men det er alltid fint å få inn nye krefter.
Hos Skajem kan man finne et unikt sortiment av god kvalitet.
– Vi får ofte høre at vareutvalget vårt er annerledes og at vi er allsidige. Vi liker å ha et utvalg som skiller seg ut. Vi ønsker å være fagfolk som selger planter av god kvalitet, og som tar inn varer man ikke finner overalt, forteller Paul Arne.

Grete Stranden har over 20 års erfaring med innendørstrær. Her med Heteropanax Chin.

Unike innendørstrær
Grete Stranden har ansvaret for innendørstrær. Hun har jobbet i hagesenteret i over fem år og har 14 års erfaring fra yrket.
– Det er mange gartnere som jobber her, alle med sitt ansvarsområde. Vi lærer masse av hverandre, forteller hun.
Grete forteller at innendørstrær er blitt populært i norske hjem.
– Innendørstrær er blitt veldig populært, og man kan ha dem hele året ved hjelp av litt ekstra lys. Hos oss har vi vekstbelysning som du kan sette timer på. Hvis du har flere planter som trenger litt ekstra belysning, kan du for eksempel ha to lys og henge dem i forskjellige høyder. Det skaper et lunt og fint lys hjemme.
Hos Skajem har de innendørstrær som er enkle å stelle.
– Heteropanax Chin blir kjempestor, og den er veldig tøff. Bladene faller ikke av, og den er veldig lettstelt. Ficus Audrey har en flettet stamme som er veldig kul, og den er svært lettstelt, forteller Grete.
– Palmer har virkelig gjort et comeback. De vokser seg store, og når de treffer taket vokser bladene bortover. Det blir veldig tøft og gjør mye med et rom, forteller hun.
Hagesenteret har i tillegg et stort utvalg av skyggeplanter som tåler lite lys og vann.
– Vi har mange skyggeplanter som tåler en mørk krok. Sjømannstrøst, smaragdplante og dvergfjærplante er eksempler på planter som du fint kan vanne en gang i måneden nå på vinteren. De klarer seg bra med lite vann og lys, og er enkle å stelle.

Skajem har et stort utvalg av blomster og planter til julen.

Juleklassikerne
Mange forbinder julen med klassiske sesongplanter. Grete Stranden forteller at juleblomster fortsatt er svært populært.
– Vi har selvfølgelig også julestjerne, julerose, amaryllis og svibler som er sikre vinnere nå i julen. Vi har leverandører som har spesialsorter av store løk, og da blir amaryllisene store og fine. Juleblomstene er svært populære og blir nok ikke borte med det første, avslutter hun.

Julestemning hos Skajem.

Risveien 7 | 22 13 96 90 | www.hageland.no/hagesenter/hageland-skajem

Les mer i julemagasinet her:

Previous Article